Sinterklaas Zoetermeer 2023


Intocht Zoetermeer
Zaterdag 18 november 2023 - 10:00-16:00 uur


Vanaf 10:00 uur – Start intocht Sinterklaas

Start ten hoogte van de Kruidvat richting het Nicolaasplein samen met Sinterklaas en alle pieten door het Stadshart heen. Vervolgens langs de Markt, het Dobbe eiland en richting het Nicolaasplein.
Zie onderaan deze pagina de route voor 2023.

11:00 – 12:00 uur – Voorprogramma op het Nicolaasplein

Hier starten de pieten en de burgermeester alvast met opwarmen tot Sinterklaas zal aankomen op het Nicolaasplein. Laat je hier al verrassen met al het aanwezige lekkers!

Vanaf 12:00 uur – Hoofdprogramma op het Nicolaasplein

Aankomst Sinterklaas op het Nicolaasplein, waar de burgermeester Sinterklaas al staat te verwelkomen voor een spectaculair welkom!

12:30 – 14:00 uur – Vervolg intocht Dorpsstraat

Sinterklaas zal samen met de burgermeester de intocht vervolgen naar en door de Dorpsstraat tot aan de stal van Ozosnel.

12:30 – 16:00 uur – Activiteiten met Sinterklaas in de Dorpsstraat

Spring, dans, zing, ren en help de pieten met de meest uiteenlopende activiteiten in de Dorpsstraat. Van zakkenlopen, chocoladeletter happen, cadeautjes gooien door de schoorsteen en een ware pepernoten race tot nog veel meer! Doe mee en vergeet ook zeker niet even langs de stal te gaan van Ozosnel en op de foto met Sinterklaas.

Agenda November / December
Stadshart & Dorpsstraat


Vanaf Zaterdag 18 november

Sint Schoenenhuis Stadshart


Tijden: 12:00-16:00 uur

Locatie: Schoenenhuis Promenade 52

Op 18, 19, 22, 25, 26, 29 november en 2 en 3 december nodigen we alle kinderen uit om hun schoentje te zetten voor Sinterklaas. Het is een magisch moment waarop dromen uitkomen en verrassingen in het verschiet liggen. Breng je schoen bij het Sint's Schoenenhuis. De volgende dag, wanneer Sint's Schoenenhuis weer open is, kunnen jullie hem ophalen. En wie weet, wat zal je aantreffen? Chocoladeletters, pepernoten, of misschien zelfs een persoonlijke noot van de Sint! .

Woensdag 22 november

Fotomoment Sinterklaas


Tijden: 13:00 – 16:00 uur

Locatie: Bakkerij Pieterse, Dorpsstraat 31


Bij Bakkerij Pieterse is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op
de foto te gaan!

Zaterdag 25 november

Schoentje zetten in de Bakkerij


Tijden: 13:00 – 16:00 uur

Locatie: Bakkerij Pieterse, Dorpsstraat 31


Neem je schoen mee en zet bij Bakkerij Pieterse je schoentje neer! 
Breng je schoen bij Bakkerij Pieterse. Op 29 november kunnen jullie hem ophalen. En wie weet, wat zal je aantreffen? Chocoladeletters, pepernoten, of misschien zelfs een persoonlijke noot van de Sint! .

Sinterklaas Zoetermeer
Sinterklaas bij Bakkerij Pieterse
Sinterklaas Zoetermeer

Zondag 26 november

VIP Ontbijt met Sinterklaas


Tijden: 10:00 – 12:00 uur

Locatie: Stadshart 

Maak dit jaar kans op een uniek VIP ontbijt met Sinterklaas in het Stadshart. Wakker worden en aan tafel met Sinterklaas en zijn pieten, wie kan dat nou zeggen? Doe mee en maak kans om hierbij aanwezig te zijn!
Tijdens de intocht worden er in het Stadshart kleurplaten uitgedeeld op diverse punten. Lever deze kleurplaat in op woensdag 22 november en maak kans op het VIP ontbijt op zondag 26 november van 10:00 – 12:00 uur in Proef- en Feestlokaal Oude Vrienden. Donderdag 23 november zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Inleverlocaties voor de kleurplaten:
Sint’s Schoenenhuis (12:00 – 16:00 uur)
Promenade 52
Stadshart Zoetermeer
Bakkerij Pieterse (13:00 – 16:00 uur)
Dorpsstraat 31
Zoetermeer

Zondag 26 november

Sinterklaas Shoppen


Tijden: 12:00 – 14:00 uur

Locatie: Stadshart 

Sta jij ineens samen met Sinterklaas in de rij bij de kassa? Spot jij hem met alle cadeautjes in zijn handen? Sinterklaas doet nog laatste inkopen in het Stadshart. Zie jij hem, geef je laatste wensen door want wie weet kan hij dit direct inslaan bij één van de winkeliers!

Woensdag 29 november

Fotomoment met Sinterklaas


Tijden: 13:00 – 16:00 uur

Locatie: Bakkerij Pieterse, Dorpsstraat 31

Bij Bakkerij Pieterse is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op de foto te gaan. Dit is ook het moment om je schoentje weer op te halen bij de bakkerij. Zouden de bakkerspieten de schoentjes
gevuld hebben met lekkers?

Sint en de Burgemeester
Tover en de Amigo's
BIO en Paarden Piet Junior

Woensdag 6 December - Uittocht Sinterklaas


Tijden: 16:30 – 18:00 uur I Locatie: Dorpsstraat - Stadhuisplein

Sinterklaas heeft het er maar druk mee deze periode, maar het is al bijna 5 december waarna hij weer naar Spanje zal vertrekken. Alleen dit jaar niet zomaar, Sinterklaas en de Pieten zullen woensdag 6 december iedereen in Zoetermeer uitwaaien.

UITtocht Sinterklaas woensdag 6 december | 16:30 – 18:00 uur

Al jaren hebben kinderen de vraag, maar is Sinterklaas nu dan echt weer terug naar Spanje na 5 december? Zijn alle pieten dan ook mee? Komt die volgend jaar wel weer terug?

Natuurlijk! Sinterklaas heeft daarom met alle Pieten besloten om Zoetermeer niet zomaar te verlaten na 5 december, maar om op woensdagmiddag 6 december voordat hij op de boot stapt alle kinderen nog even gedag te komen zeggen.

Samen met Ozosnel, alle koffers en de Pieten, zal Sinterklaas omstreeks 16.30 uur vanuit de Dorpsstraat vertrekken richting het Stadshart. De burgemeester ontvangt daar Sinterklaas ten hoogte van het Stadhuisplein en onderweg hebben alle kinderen nog de mogelijkheid om Sinterklaas gedag te zeggen, nog even snel op de foto te gaan en te bedanken voor alle gekregen cadeautjes!

Hierna zal Sinterklaas met de burgemeester mee naar binnen gaan en echt gedag zeggen, tot volgend jaar. Terugkijkend op een schitterende Sinterklaas periode in Zoetermeer!

De uittocht zal woensdag 6 december in de Dorpsstraat t.h.v. Pilatusdam starten, door de Dorpsstraat heen, langs het Nicolaasplein, Dobbe en eindigen bij het kantoor van de burgemeester in het Stadshart.

16:30 – 17:00 uur
Sinterklaas, Ozosnel en alle pieten pakken alle spullen
17:00 – 18:00 uur
UITtocht Sinterklaas & uitzwaaien maar!

Sinterklaas Zoetermeer

Route 2023 Intocht Sinterklaas
Kom en volg de betoverende route van Sinterklaas, terwijl hij van het bruisende Stadshart naar het sfeervolle Nicolaasplein trekt. De intocht start ten hoogte van de Kruidvat, over het Westwaarts en de Promenade langs de Markt, de Dobbe richting het Nicolaasplein.

Na het officiële welkom met de burgermeester zal de intocht van Sinterklaas verder gaan door de gezellige Dorpsstraat. Een plek waar jong en oud kunnen genieten van de feestelijke sfeer, vrolijke muziek en spannende verrassingen.

Mis dit bijzondere evenement niet en beleef samen met ons de magie van Sinterklaas, een dag vol plezier en verwondering voor het hele gezin!

 

 

Hoofdsponsors


UITagenda Zoetermeer


In de UITagenda vind je alle (online) activiteiten, workshops, voorstellingen en evenementen.

Je kunt zoeken op soort evenement en datum, maar ook op naam van het evenement.

Ga voor meer informatie naar onderstaande website;
uitagendazoetermeer.nl